dimarts, 6 d’octubre del 2015

CRÍTICA LITERÀRIA per Sandra Cintado



Les Cròniques de Nàrnia:
El lleó, la bruixa i l'armari
de C.S. Lewis



Un portal del temps


El llibre d'El lleó, la bruixa i l'armari és el primer llibre de la saga de les Cròniques de Nàrnia (encara que en l’ordre cronològic és el segon).
Escrit per C.S. Lewis i publicat en 1950, aquesta col·lecció està formada per set llibres. La novel·la tracta de quatre germans que es refugien en una casa rural, a causa de la Segona Guerra Mundial. En aquesta nova llar troben un armari que connecta amb un altre món (Nàrnia), habitat per criatures màgiques i on sempre és hivern. Els quatre nens hauran de salvar Nàrnia amb l'ajuda dels habitants i Aslan (el lleó) de les mans de la bruixa Blanca.

La novel·la  m'ha agradat molt perquè combina dos dels meus aspectes preferits: fantasia i animals. No li veig cap pega, potser falta d'il·lustracions però res més. Cada germà té una actitud diferent: Lucy la infantil, Peter el responsable, Susan la madura i Edmund l'entremaliat i, gràcies a això, podem veure el llibre de diferents perspectives. Els habitants són de dues maneres: bons o dolents, com en totes les històries. El paisatge congelat i fred dóna un toc tenebrós i misteriós a Nàrnia. Té un final obert, el qual ''t'obliga'' a llegir-te el següent llibre per saber el que succeeix amb la història.

 Finalment, podem pensar que l'autor d'aquest llibre ens vol ensenyar a veure mes enllà de la realitat, que amb esforç i coratge tot és possible i que la vida és plena de màgia. És un llibre molt recomanable per aquelles persones que els agrada la fantasia i les aventures.


EL MILLOR: Els personatges i les seves aventures
EL PITJOR: Manca d'il·lustracions
NOTA: 9
EDAT: De 12 a 16 anys
Sandra Cintado
4t ESO

1 comentari:

  1. La crítica és quasi correcta, perquè no hem d'oblidar que es tracta de novel.les, i que són textos literaris escrits, no còmics ni llibres il.lustrats, que existeixen gràcies a déu. Però ja està bé que això siga el pitjor que tenen aquests llibres. Potser siga positiu i tot que el pitjor siga això...

    ResponElimina