dijous, 8 d’octubre del 2015

CRÍTICA LITERÀRIA per Waris Abbas



LA CLOSCA PELADA DELS CRETINS
Jaume Copons




El millor càstig de la vida


L' obra de La closca pelada dels cretins (Març del 2003) de Jaume Copons tracta d'un noi anomenat Roc a qui els seus pares castiguen enviant-lo a casa de la seva tieta Anna a Galerna. Al principi no li agrada perquè li fan fer molts treballs com anar a recollir els ous de les gallines, anar a munyir vaques, etc.

Allà coneix a la Mariona, la filla de l’Anna, i a un noi que toca la guitarra, el Maurici. L’alcalde es posarà en contra d’ells perquè no li volen vendre el mas on viuen. A causa d’això es veuran immersos en molts problemes, però també hi hauran petons i cançons.


La història és una història encantadora, molt ben explicada i distribuïda que enganxa al lector.
Pel que fa els personatges, destaquen en Roc i la Mariona pel seu caràcter i per tenir tantes ganes d'ajudar els altres.
El final és espectacular perquè tots els ciutadans de Galerna queden lliures sense la por, la pressió de l'alcalde ni dels seus soldats.
L'autor d'aquesta obra vol mostrar que un pot canviar si comparteix els seus pensaments amb els altres, fins al punt que en Roc es posa en contra de l'alcalde de Galerna i el guanya, i crec que aconsegueix el seu objectiu.

El millor ha sigut quan en Roc i la Mariona han anat a la casa d'en Roc i allà s’ha declarat a la Mariona i s’han fet petons.

El pitjor ha sigut quan el fill de l'alcalde ha trencat la guitarra i el braç d’en Maurici.

Recomanaria aquesta obra a tots els alumnes a qui no els agradi llegir molt perquè és un llibre molt fàcil d'entendre, senzill i no tan llarg, i també un llibre que quan comences a llegir tens ganes de seguir llegint fins a acabar de llegir tot el llibre.



 Syed Waris Abbas
4t ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada