dimarts, 20 d’octubre del 2015

CRÍTICA LITERÀRIA per Iris Parra



CAMPS DE MADUIXES
de Jordi Sierra i Fabra



Una droga desconeguda

El llibre de Camps de maduixes (1997) de Jordi Sierra i Fabra, tracta d’una jove que entra en coma per una sobredosi d’una droga desconeguda, la maduixa. Els dies transcorren i tots els que l’estimen lluiten perquè desperti, però també ho faran per una altra cosa.
Pel que fa als personatges, destaquen la Luci que entra en coma per accident, l’Eloi, el xicot de la Luci, que es preocupa molt per ella i lluita amb qualsevol per poder saber tota la informació sobre “la maduixa”. I la Loreto, la millor amiga de la Luci, que té bulímia i quan ella entra en coma fa un esforç per menjar i poder estar amb la seva amiga.


Respecte a l’autor i la seva manera de narrar la novel·la, no m’ha agradat molt, ja que no explica detalladament cadascun dels escenaris i sentiments dels personatges. D’altra banda, m’ha agradat la imaginació que ha tingut amb el personatge de la Luci ja que, encara que està en coma, pot escoltar i parlar sense que ningú l’escolti i la senti. A més, sap que té a la seva gent al seu costat.
Finalment, el desenllaç de la novel·la no m’ha agradat molt i no m’ha semblat el correcte perquè l’autor ho explica d’una manera que fa que deixi part del final obert i confongui al lector.

NOTA:7/10
Iris Parra Sánchez
4t ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada