dilluns, 26 d’octubre del 2015

CRÍTICA LITERÀRIA per Fernanda Hilarión



After
d’Anna Todd




Amor i odi qui guanyarà?
 
After,dues ànimes bessones que no poden viure l'un sense l'altre, publicat l’any 2014 per l’autora Anna Todd.

Tessa Young va ser educada tota la seva vida amb l'objectiu d'entrar a la universitat però no tenia ni idea que les coses canviarien tant després de conèixer i interactuar amb les persones que hi hauria en el seu entorn, acostumada a una vida estable i a tenir tot acuradament planificat, el seu món trontolla quan coneix a Hardin el típic noi dolent ple de pírcings i tatuatges, però amb un passat una mica peculiar i una passió que comparteixen els dos per la literatura.

El principi pot semblar la típica història d'una noia bona que s'enamora d'un noi dolent però com més avança la novel·la t'adones que són molt més que això, cadascun té personalitats diferents que mentre transcorre la història van evolucionant. Un altre aspecte que cal parlar són les discussions entre els protagonistes que són molt repetitives però per al tipus de novel·la són adequades, és una història senzilla encara que la seva extensió és llarga.
La trama de la història és senzilla i entretinguda, quan avances en la història i creus que el llibre no et pot sorprendre més del que ja ha fet, l'autora introdueix un gir inesperat que et sorprèn molt i fa que vulguis continuar llegint.


L'autora aconsegueix que ens emocionem molt amb el llibre i canviem de semblar respecte als personatges en anar llegint el llibre. Per exemple, pots arribar a odiar a Hardin al principi de la història i fins i tot a final del primer llibre però si segueixes amb la saga canviaràs totalment d'idea respecte a ell.

A més a més amb la seva aplicació fa que connectis realment amb els personatges i et sentis identificat amb la història, les discussions i puguis conèixer una mica més de l'entorn dels protagonistes.


En conclusió és un llibre que té odi, romanç, enveja, baralles però sobretot passió, la seva relació avança molt ràpid, amb moltes discussions, però pot ser que un amor veritable aconsegueixi superar tots els obstacles que li prepara el destí ?

Fernanda Hilarión
4t ESO


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada