dilluns, 28 de setembre del 2015

CRÍTICA DE CINEMA per Sofia Almirante



Nausicaä de la Vall del Vent
Potser no s'allunya tant de la nostra realitat




La pel·lícula Nausicaä de la Vall del Vent (1984) de Hayao Miyazaki tracta de la història de Nausicaä, la princesa de la Vall del Vent, una de les poques zones de la Terra que no es veu contaminada pel mar tòxic ni per la metzina, gràcies als molins de vent que hi ha, que fa que quedin aïllats. La tranquil·litat del poble s'acaba quan un exèrcit turmaquià arriba a la Vall amb l'objectiu de despertar a un Déu Guerrer, que temps enrere havia acabat amb part del món, amb l'objectiu d'acabar amb el mar tòxic, que la Vall havia estat cuidant durant segles, i sotmetent a tots els habitants, traient-los les armes i destruint els molins.

Aquesta pel·lícula m'ha agradat molt, la trama era molt interessant, veure com la gent es barallava per destruir la natura que ells pensaven que era maligna, però fent-ho a través d'un ésser més maligne, que empitjorarà la humanitat. Veure com, centrant-se en el medi del nostre voltant en comptes d'intentar destruir-lo, descobrim que en realitat és el que ens està protegint, i que els insectes que actuaven a la defensiva i eren malvats, només actuaven així perquè la gent estava carregant-se el món i provocant-los.

La música m'ha semblat molt adequada i commovedora, sobretot la veu de nena petita cantant la melodia, que després se'ns queda al cap, que recorda a pau i innocència, com Nausicaä, que arrisca sa vida pel que creu que és correcte: protegir allò que estima.
Els personatges m'han agradat també, tot i que de vegades els veia molt plans, actuant sempre de la mateixa manera i fent sols una funció.

En conjunt, crec que aquesta pel·lícula ens vol mostrar una realitat camuflada en forma de fantasia, però que no s'allunya tant del nostre món. Tanta contaminació s'està carregant el planeta, i en comptes de buscar maneres d'aturar-ho, continuem actuant igual, i barallant entre nosaltres.
També com amb guerres no se soluciona res, sinó que s'empitjora, es perden vides i només es vol obtenir més poder.

El millor: La seva moralitat.

El pitjor: El final, tot i que era commovedor, m'ha semblat típic.

Nota: 4/5

Sofia Almirante
3r ESO (curs 14-15)

1 comentari:

  1. Miyazaki ha abandonat el vaixell, però les seues pel·lícules ens meravellen una i altra vegada.
    Ressenya cinematogràfica molt correcta. Bona feina! Sempre està bé que l'alumnat t'aprope a aquest tipus de cinema amb paraules així.

    ResponElimina